Topraksız sulu tarım serası kurulumu ile modern sulu seracılık uygulamaları.
<!--[if gte mso 9]><xml>
Sulu tarım ve seracılığın artık tarımsal olmayan alanlarda da verimli bir üretim sağlamasında avantaj yaratmaktadır. Kurak olan ya da yarı kurak halde bulunan elverişsiz toprakların sulu tarım ve seracılık sayesinde değerlendirilmesi özellikle tarım sektöründe birçok kişinin böylece sebze ve meyve üretimini sağlayarak geçinmesi için bir yol açılmasına etken olmuştur.
Yıllık olarak yağış miktarının 500mm altında olan bölgelerden Orta Anadolu’da sulu tarımcılık yapılmaktadır. Mısır, fasulye, ayçiçeği, yonca, şekerpancarı ve patates gibi sebzeler yetiştirilmektedir. Sulu tarımda toprağın yoğun bir şekilde sulanması ile nemin birikmesi sağlanır ve böylece üretim için ortam hazırlanır. Böylece yetiştirilecek sebzeye göre toprak tavını bulur.
Sulu tarım bölgelerinden biri olan Çukurova bölgesinde de bu sayede yıl içerisinde iki defa ürün hasadı gerçekleştirilir. Seracılık ile mevsim koşullarının uygun hale getirilmesi ile sebze ve meyve yetiştirilmesini sağlar. Sulu tarım ve seracılık yetiştirilecek olan bitkinin türüne göre daha fazla nemli ortam istemesi nedeni ile tercih edilir.