Jeotermal Sera


Jeotermal sera imalatı, özellikleri ve kurulumu. Jeotermal seracılık kurulumu yapan firmalar ve sıcaklık sistemleri.

Toprağın altındaki toprak ve su, geniş bir termal enerji rezervuarı içerir. Jeotermal ısıtma sistemleri bu enerjiyi geri kazanır ve seralarda ve diğer binalarda kullanılabilen ısıya dönüştürür. Jeotermal sera kaynakları üç kategoriye ayrılabilir: düşük, orta ve yüksek sıcaklık.


Jeotermal Kaynakların Türleri

Düşük sıcaklık (10°C+/ -). Yüzeydeki toprak sıcaklığı yıl boyunca önemli ölçüde değişir ve hava sıcaklığını yakından takip eder. Bu seviyede maksimum yüzey sıcaklığı ile maksimum toprak sıcaklığı arasında kış ısıtma ve yaz soğutmasında yardımcı olan yaklaşık 8 haftalık bir gecikme süresi de vardır. Uzun ömürlü ürünler, otlar ve bazı sebze sera üretimi için idealdir. Bu düşük dereceli ısıtılmış toprak doğrudan kullanılabilir veya serayı daha yüksek bir sıcaklığa ısıtmak için bir ısı pompası kullanılabilir. Isı pompaları hava sistemleri için, hava, su, su, su veya su, hava olarak kullanılabilir.

Orta sıcaklık (60 -150°C). Dünyanın bazı bölgelerindeki termal kuyular ve yaylar, doğrudan ısı için kullanılabilen sıcak su sağlayabilir. Yerden gelen ısıtılmış su, fin radyasyonu veya kök bölgesi ısıtması yoluyla dağıtılır.

Yüksek sıcaklık (> 150° C).  Buhar, enerji üretimi için değil, sera ısıtması için fazlasıyla idealdir. Şu anda yapım aşamasında bazı jeotermal sera bünyelerinde kullanılmaktadır.

 

Genel olarak en iyi tercih düşük sıcaklık ile jeotermal sera uygulamaktır. En mantıklısıdır çünkü sistem on yıldan kısa sürede maliyetini çıkarır.